Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Anständighet vill vi alla ha

för att kunna må bra
Fungera
Tak över huvudet
Utan det går det lätt utför
Som en omkring drivande hemlös är man inte
det minsta glad
Var ska du sova inatt?
Inte fan vet jag
Men på Tvåans nattbuss som går non-stop runt stan
antar jag
Ja, där jag brukar att sitta längst bak sovandes
hela natten tillsammans med de andra
utslagna och hemlösa
Vi som bara söker efter lite värme till nästa dag...

Anständighet vill vi alla ha
I alla fall jag
Jag behöver det till den milda grad
För att behöva leva sådär kan aldrig vara något bra
Det har jag insett länge nu
Är inte det minsta avundsjuk på de utslagna
eller hemlösa
Tycker bara synd om dem, men hoppas ändå att det
ska ordna sig för dem en dag innan
den kalla vintern är här
då man kan bli lika stenhård som en frusen choklad
Inte bra...

Ken Cassel
7/10-2015




Fri vers av Ken Cassel
Läst 129 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2015-10-07 02:54



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Ken Cassel