Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Slutstation - om att komma hem

På ett pendeltåg intill en man från Gnesta
eller Ankara
blinkar lysrören kodade meddelanden
som tröst till oss förlorade scouter

Mitt i fukten av människors andedräkter
en gemensam suck
bor summan av alla känslor, ackumulerat
en evighetsorganism av grå kondens

I imman på fönstren står ord vi ej förstår
ett darrigt finger
skriver runor adresserat till framtiden
en plats vi aldrig hinner ikapp.

Och på en slutstation i Västra Götaland
eller i Budapest
står en ensam kvinna och hoppas på
att någonting någon gång ska komma hem.




Fri vers av Margaloo
Läst 283 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2015-10-08 21:30



Bookmark and Share


  Marita Ohlquist VIP
"står en ensam kvinna och hoppas på
att någonting någon gång ska komma hem"
Starkt och bra avslut som väcker tankar.
2015-10-09
  > Nästa text
< Föregående

Margaloo
Margaloo