Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Hörsägen

Lagens sannings sannolikhet blir en nit
om den urskiljningslöst bekräftar hörsägen
Som den totalitära verklighetens facit
då hamnar mobbade bakom fängelseväggen

Att alla, ofta, av olika anledningar ljuger
är en realitet som obönhörligen suger
Och gör att hörsägen aldrig duger
som allena bevismaterial om du är sluger

Tro inte alltid på det din vän säger
för han är färgad av sin egoism
Se på alla kontroverser i olika läger
mellan man kvinna, vit röd, fattig rik, rasism

Så tänk dig noga för
i rättvisans namn
Tillåt inte att oskyldiga dör
så slipper du skam

Ta inte enkelt någons parti
stjäl inte någon annans bröd
Låt inte din logiska empati göra sorti
då ger du rättvisan ditt stöd




Fri vers (Fri form) av kjell-åke bearfoot VIP
Läst 612 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2015-10-11 10:45



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Det är givetvis lätt att det blir något fel som smyger sig in, kanske omedvetet, fast man inte menar det.
2015-10-12
  > Nästa text
< Föregående

kjell-åke bearfoot
kjell-åke bearfoot VIP