Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Lite flanörpoesi för ovanlighetens skull...


Höstäpplen

Trädgrenarna dignar av stora röda höstäpplen
Lätta droppar av osynligt regn fuktar ömsint min kalla kind
Löven doftar lika påtagligt som färgerna sprakar
Tranan skyndar flocken med sitt rop
högt över åkrar där skördens dimma ännu yr

Och bland alla höstlöv som faller
liksom ett pussel, föreställande en dröm
stryker förnimmelsen av ett minne förbi
som en vind som blåst sitt varv runt jorden
Denna oktoberdag, bland många jag upplevt
är lika vacker som den första i mitt liv




Fri vers (Fri form) av blekhet VIP
Läst 309 gånger och applåderad av 14 personer
Publicerad 2015-10-12 11:45



Bookmark and Share


  Missi VIP
Viktigt att stanna upp och njuta ibland. Stämningsfullt och fint skrivet!
2015-10-14

  Maria T
Ja visst är hösten vacker. Ett rött höstäpple både luktar och smakar gott och är vackeert. Vilka fina gåvor vi fått om vi tänker efter
2015-10-14

  Maiah VIP
Jag cyklade mellan trädgårdar som doftade mogna äpplen helt magiskt. Din dikt gav mig massa härliga bilder som man upplever på hösten
2015-10-12

  Maiah VIP
Vacker höstdikt
2015-10-12

  KYREUS of Sweden
Skirt,
skört,
skönt

- sinnligt
2015-10-12
  > Nästa text
< Föregående

blekhet
blekhet VIP