Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Att släcka en låga för att tända en annan är aldrig ok

 

Sveriges ljus är inte ljust
för de av sjukdom svaga
Deras väg förblir obelyst
de måste i mörkret skaka

Sveriges gloria faller hårt
för de som har det svårt
Folket här har blivit pengakåt
empatin förminskad till pyttemått

Nu ses sjuka och arbetslösa
som giftig samhälls föda
Deras blod slösas på rika och samvetslösa
tillåts till avdragsmorötter blöda

Sluta ljug
utan skam
Bjud
en svensk hemlös till ditt hem

Sen kan vi prata om flyktingar
från andra länder
Se hur många fina stornästa värderingar
du vill hälla bort från dina avdrags händer




Fri vers (Fri form) av kjell-åke bearfoot VIP
Läst 959 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2015-10-13 15:52



Bookmark and Share


  Bibbi VIP
Sant.
2015-10-13

    ej medlem längre
Så sant och riktigt...
2015-10-13
  > Nästa text
< Föregående

kjell-åke bearfoot
kjell-åke bearfoot VIP