Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Vi öppnar hjärtat med stjärten

 

Ursäkter hit
ursäkter dit
Allt är bara skit
som skapas med flit

Ingen bryr sig
ingen vill betala
På egoismens stig
är den egna plånboken det enda vitala

Där blir alla svenska hemlösa
knarkande värdelösa
Empati på dem anses vara att slösa
vi ljuger oss fulla, blir hänsynslösa

Säg mig då var skillnaden ligger
mellan en svensk som tigger
En flykting som från sitt land springer
en rumän som sin ekonomi förbättringsriggar

Varför tycker ni synd om vissa
men tycker andra är värda att vissna
Älskar ni verkligen att våra hemlösa dissa
är inte det som att pissa

På er egna pizza
är det verkligen den ni vill äta
Är inte det att medvetet missa
det mål ni låtsas vilja näta




Fri vers (Fri form) av kjell-åke bearfoot VIP
Läst 347 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2015-10-13 23:09



Bookmark and Share


  Bibbi VIP
Visst har man missat målet.
2015-10-14

    ej medlem längre
Diskriminering är rätta benämningen på detta fula handlingssätt. Att särbehandla vissa grupper är ett brott mot FN- konventionen om mänskliga rättigheter. Det kan vi inte bortförklara.
2015-10-14
  > Nästa text
< Föregående

kjell-åke bearfoot
kjell-åke bearfoot VIP