Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Hatet kan förgöra en människa – både offer och förövare. Men hur växer hatet fram? Och vad är det som förenar dem som hatar? Är det en gemensam ideologi – eller är det något helt annat? Är hatet i sig en tillräcklig anledning för att skaffa sig nytt ID?


Att bli hatad och samhällsratad föder hat och avundsjuka

 

Jag mår illa
min överlevnadsvilja
Briserar
och jag urinerar
Blod
från liten å till stor flod

Självmordstankar
på dörren bankar
Ser flyktingar
ej trashankar
Blir avundsjuk
mindre mjuk

När de får tak
och mat
På ett fat
av vår stat
Jag får skit
inte ett drit

När jag ber
om lite mer
Än ingenting
blir det blodpudding
Av min urinering
mitt lands catering

För att jag blev trött
arbetstrött
Av fjorton sjukdomar
plus fördomar
Som samhälls kverulant
blev mitt liv satt i pant

Trots att alla fjorton
är som våld i Libanon
Omöjliga att fly från
får jag inga statliga lån
Än mindre mat och husrum
absolut inget andrum

Säg är jag trilsk?
för att jag blir ilsk
På stat och flyktingar
jobbskatteavdrag och bortförklaringar
När jag skriker på hjälp
och mitt eko blir stjälp

Min stat
mer skitprat
Fler asylsökande
inget sanningssökande
Får mig att spy
bly

Jag är född svensk
inte dansk
Jag vill bara ha mat
på mitt fat
Slippa utomhus kyla
min nakna kropp skyla

Men nu börjar mitt hat gro
när jag aldrig får ro
Varit hemlös sen 2008
levt som en råtta
Skitit i en utomhuspotta
blivit svensk bespottad

Ska jag dö
blodröd
Osynlig
eller synlig
Eller bli ett statligt gissel
den första svenska terroristen




Fri vers (Fri form) av kjell-åke bearfoot VIP
Läst 273 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2015-10-14 09:54



Bookmark and Share


  Bibbi VIP
Skriver under på Senta.
2015-10-14

    ej medlem längre
Sätt en av våra makthavare i samma situation en månad.....det skulle vara intressant att höra hur det skulle låta då...
2015-10-14
  > Nästa text
< Föregående

kjell-åke bearfoot
kjell-åke bearfoot VIP