Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

I stridens hetta funderar en hemlös på Gud eller Nazism

 

Nu uppförs vackra tält
på Sveriges hjärtliga slätt
Undrar var de varit gömda
de kan inte ha varit bortglömda

För hemlösa har vi haft ett tag
undrar varför hjälpen varit satt på undantag
Lyser glorian nu så internationellt fint
att Sverige kan skryta sin hänsynslöshet slint

Eller gör fantastiska Sverige skillnad på själar
matar vithajarna med snälla sälar
Jag förstår ingenting
tror inte på någon förbättring

Nu är sverigedemokraterna störst
men budgetförslaget de stödjer först
Är moderaternas sjuktak
där man förbjuds att vara sjuk ett längre tag

Så för hemlösa, riktigt sjuka, utförsäkrade
slavarbetare i fas tre
Med svenska pass
blir det fortfarande respass

Ingen ljusning vid horisonten
bara solförmörkelse och natten
Funderar på att aptera bomben
lägga den på regeringskansliet och skylla på flyktingstormen

Men blir jag också svensk nazist då
om jag inte tillåter min torterande ridå
Eller ska jag lyssna på Gud och vända andra kinden till
invänta döden utomhus och vänligt godkänna mig som avdragsgill




Fri vers (Fri form) av kjell-åke bearfoot VIP
Läst 200 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2015-10-16 13:14



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Se till verkligheten!
Jeflea N..
2015-10-16

  Jeflea Norma, Diana. VIP
Hemlösen funderar på att inte regna förmodar jag, nazismen eller gud ja, som domare alla betalar inför gud med samma mynt de rika och fattiga alla dör, men själen är en annat fråga den som har plågat dig i detta liv i nästa liv blir din slav Människa är bara en karkas av gudskapelse, en dator.
2015-10-16

    ej medlem längre
Kjell Åke,
Sverige har gått itu!
Det politiska läget är framröstat.
Ingvar Carlsson f.d statsminister
bjuder upp till dans på DN. Och
Göran Persson med fru anklagade
för hemfridsbrott vid sin gård..
SD, blir allt starkare! ca 20 % (tjugo
procent) av valmanskåren. Nuvarande
regering!?? är lika illa, som en usel operett!

2015-10-16
  > Nästa text
< Föregående

kjell-åke bearfoot
kjell-åke bearfoot VIP