Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Aftonbladet 16 oktober: ”Till alla er som säger att vi först måste hjälpa ’våra egna’ hemlösa” Läs Thereses uppmärksammade inlägg till de som klagar på flyktingmottagandet


Fel att jämföra svensk empati för flyktingar kontra hemlösa?

 

Varför får man inte säga
eller frågan överväga
Varför hjälper vi flyktingar
men inte svenskar utan hem

Sverige är så sorgligt
beklämmande ynkligt
Sitter man inte i en av båtarna
vägrar man dra in tåtarna

Oavsett hur trött man är
ska man förstå frågans karaktär
Det är inte roligt att vara hemlös
och betraktats som värdelös

Men säger man motsatsen
jublar de falska empati fansen
Som vill rensa sitt hjärta och fortsätta påstå
att alla hemlösa knarkare förtjänar sitt halmstrå

När Therese tänder glänser
står alliansen upp och klappar händer
Hon är den som ger politikerna rätt
att fortsätta trycka ner hemlösa lätt

Vi människor kommer alltid att jämföra
vare sig det gäller kön ras lön
Eller vad det nu än kan vara
varför ska inte hemlösa tillåtas ett försvar

Fientlighet och hat hittar vi ändå överallt
öppnar man tidningen är världen iskall
Men att klaga på att folk vill hjälpa folk utan hem
självklart vill också hemlösa bo på vandrarhem

Har vi pengar till tandläkare och fina från andra länder
skall vi naturligtvis ha pengar också till våra artfränder
För lilla Therese du tror väl inte de fattigaste kommer hit
fakta är att se alla problem och inte bli trött på sanningsskit

Du har säkerligen rätt i att nazister försöker utnyttja situationen
men vi kan ändra jämförelsen från flyktingar till jobbskatteavdragen
Hur kunde vi ha råd med dem
när vi hade medmänniskor utan hem

Och det är ni svenskar som röstat fram detta
godkänt djävulens vendetta
Man ska aldrig blunda för ett problem
alla problem är problem

Men du har sett det inte jag har sett
jag är trött på att inte se vad du har sett
Ser bara mig själv
fastän jag letar efter min tvillingsjäl

Jag förstår inte den överdrivna empatin för flyktingar
men förstår det hemska för både hemlösa och flyktingar
Jag skulle också fly från ett krig om jag kände mig tvungen
undvika utförsäkringar fas 3 hemlöshet och andra onda samhällsstygn

Jag är inte arg på dig Therese
bara ledsen att du är för trött att se
Att hemlösa jämför och gråter
men vi ditt oförstånd förlåter




Fri vers (Fri form) av kjell-åke bearfoot VIP
Läst 229 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2015-10-16 23:24



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Om hon hade talat för sjuka och hemlösa hade det aldrig tagits in i tidningen, det accepteras inte.
2015-10-18
  > Nästa text
< Föregående

kjell-åke bearfoot
kjell-åke bearfoot VIP