Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
...


glödande - juni 2003

vi vaggas mjukt av stjärnorna en sömnlös sommarnatt,
där livet liksom surrar tyst för alla vakna själar,
där eldar brinner på ett öppet hav
av lust.

två vilsna dårar i en dröm
en morgondag som väcker svarta,
grymma
tvivel.

men här och nu:

så berusad av din närhet, fjäril,
våra fingrar blåser kraft ur ord och tankar.

Ett stilla regn
och vi glömmer hur det känns
och hur det är
att vara ensam.

varma händer,
glimmande små ögon
som fångat all sin färg av havet

drömmande små tankar,
ord som kittlar vid mitt öra
och jag hör hur lågor flammar upp
ur träden.

vandrande mot huden,

du smeker mina kinder med ditt hjärta




Fri vers av Henrik Nilsson
Läst 739 gånger
Publicerad 2006-04-23 20:06



Bookmark and Share


  Therés
Det här älskade jag att få läsa!
Så vackert, så bra, orden kändes i hela kroppen
2006-08-15

  Osram
Vibrerande, sinnligt, levande och glödande samtidigt som ett lugn infinner sig. Det är flera bilder som tillsammans bildar en helhet, en väv av ögonblick.
Såå vackert!

Gillar sista strofen

"Du smeker mina kinder med ditt hjärta"

Men jag ska läsa om den, sparar den... bland favoriterna! :)
2006-06-29

  Nilla E
Det är bedövande romantiskt och jag vill också vara sådär kär och berusad av någon.
Och visst, det sägs att man ska ge konstruktiv kritik, men jag anser att beröm för dikter som denna är minst lika viktigt.

Och... det låter lite som en filmsaga..
en sån där som gör oss åskådare gröna av avundsjuka.
2006-06-17

  Annmargreta
Mycket bra skrivet, verkligen med känsla. Ska läsa mera.
2006-04-27

    rainbow
känns som en första förälskelse när allt är varmt, ljust och inbäddat i ett täcke av gemenskap eller förväntan.. man känner det verkligen. och så får meningen "du smeker mina kinder med ditt hjärta" mig att smälta.. bokmärke o ett tack till dig!
2006-04-27
  > Nästa text
< Föregående

Henrik Nilsson
Henrik Nilsson