Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Sann empati är din smärta i mitt öppna hjärta

 

Vi föds
och göds
Ett fåtal med rikemansguld
många med fattigmansskuld

Ett fåtal får en stor sked
ett härligt besked
Många får en liten sked
ett sorgligt besked

Ända från begynnelsen
syns den orättvisa styggelsen
Att sedan tro rättvisan ska segra
är att tillåta idiotin hjärnan belägra

Livet är inte rättvist
kommer aldrig bli rättvist
Men om vi tänker oss noga för
kan vi lindra egoismens hjärntumör

Vem orkar se sig ärligt omkring
när vi skjuter Martin Luther King
Vad händer med 34 000 svenska hemlösa
när politiker på annat och andra vill slösa

Det är på vårt egna nedersta trappsteg
vi ser det egna ärliga öppna hjärtats framsteg
Och handen på ditt hjärta
hur förklarar du våra hemlösas isande smärta

Om du är ung
vill du gå i en piss-blöja så tung
Att den skapar sår kring din pung
eller inuti din slida när du blir ex-ung

Vill du om du blir riktigt sjuk
tvingas jobba med smärta framkallande narkotikamissbruk
Kniven på strupen filosofin
skapar en psykologisk människo-latrin

Så länge vi röstar för jobbskatteavdrag
och andra rikemansavdrag
Bevisar vi inget öppet hjärta
bara ett fördummande av “Svenssons” med trycksvärtan

Om du köper ett rosa band
eller om du i könsdiskrimineringens namn
Hittar ett blått band
är det inget bevis eller samband

Du kan inte köpa empati eller friköpa dig från egoism
det är fortfarande en inhemsk nazism
Att bara se till sitt eget bästa
och blunda för vad som händer sin granne sin nästa

Flyktingvänlighet är rätt
men totalförstör vi vår plätt
Finns ingenting kvar
av Svenssons svenska vardag

Det finns gränser för allt
sanning är iskall
Hård och brutal
utan äckliga låtsas-skal

Låt ingen annan betala
för att du din empati ska bevara
För då är du ingen vän
i ditt sätt att vinna poäng

Vill du ge bort allt du äger
bo i svenska hemlösa läger
Pinas i sjukdom och arbeta med ledvärk
grattis då vill jag gratis uppfostras i ditt gudomliga läroverk




Fri vers (Fri form) av kjell-åke bearfoot VIP
Läst 282 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2015-10-21 13:35



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

kjell-åke bearfoot
kjell-åke bearfoot VIP