Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Brev till Tummelisa

 

Min blick dras ofta till dig

Varför är du så liten

Har någon råkat krympa dig

Kan vi ropa dig större? 

Finns det ett kilevippord för dig?

Du är så försynt, och smyger kring dig själv

Försöker ta hänsyn till alla omkring dig, vad dom behöver, förväntar och tåler.


Sätt dig ner djupt i stolen och tänk:

Det är min dag idag

Jag råder. Jag regerar över denna dag

Mina drömmar. mina behov. mina önskningar. mina åsikter.

 mina förhoppningar, mina perspektiv

Säg det:

Mitt näckrosblad

Det flyter

Jag äger det


Jag äger




Fri vers (Fri form) av Ciralina eller Annmari Nyzell VIP
Läst 247 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2015-10-21 22:08



Bookmark and Share


  Ingrid Trolle
Mycket fin och insiktsfull
och vacker text
med mycket goda
råd. Det finns så många
små tummelisor.
Mycket bra!
2015-10-21
  > Nästa text
< Föregående

Ciralina eller Annmari Nyzell
Ciralina eller Annmari Nyzell VIP