Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Det sovande folket i kikarsiktet

 

Sönderbitet fårat ansikte
syns i svenska regeringens kikarsikte
Utslagna värdelösa tomma ögon
ler stelt i legeringens påtvingade svängom
Höga politiker
gör skeptiker
Säkra på sin sak
att svenska hemlösas lag
Är alla av knarkande slag
värda alla besparingsförslag

Att få svenska arbetare
till och med poeter
Att förstå
vad som står på
Tycks vara en omöjlighet
i egoismens glupskhet
I stället tillåts jobbskatteavdrag
tillsammans med andra avdrag bli nya rikemansbidrag
Och simsalabim
så har vi fastnat i ett USA-stim

Lett av Carl Bildt
över oljefält
Reinfeldt köper Nuon
spelar ett ovetande fån
Resten av kompisarna privatiserar
påstår att alla anställda sover och underpresterar
Och när de går in i den rika väggen
kastas de ner i den rika säcken
Utslagna som långtidssjuka är de värdelösa
förslaget blir - Knarka er till döds med de hemlösa

Svenskarna som lite har förstår
men tror på en krona till i påtår
Ursäktar sig med tusen ursäkter
vägrar se sin spegelbilds defekter
Köper ett rosa band
stoppar en krona i en röda kors famn
Skriker stackars flyktingar
medan kommun deras kommer med undanflykter
Den enda trösten för en stackars hemlös svensk filosof
är att han inte kan vara med och betala världens flyktingkatastrof

 

 




Fri vers (Fri form) av kjell-åke bearfoot VIP
Läst 136 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2015-10-21 19:56



Bookmark and Share


  Bibbi VIP
Gillar.
2015-10-21

    ej medlem längre
Bra skrivet om den kaotiska situationen!
2015-10-21
  > Nästa text
< Föregående

kjell-åke bearfoot
kjell-åke bearfoot VIP