Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Mozambique!

Innan kriget bröt ut var det ett paradis här
med en helt underbar atmosfär
Djurlivet flödade i den stora parken
Gorongosa
Men tyvärr
När kriget bröt ut blev det besvär
Dom hungriga människorna dödade och käkade upp
de flesta av de stora däggdjuren
Alla de djur som nu inte hade lyckats ta sig över gränserna
Så ekosystemet kollapsade
Inte bra
Men nu när kriget har tagit slut försöker människorna
återinsätta de djurarter som inte har kommit tillbaka
Älgantiloper, zebror, lejon o, s, v
Vilket gör mig glad
För krig är det väl ingen längre som vill ha
Jo!
Vapenhandlarna då förstås
Personligen själv så tycker jag att det är dem som kan dra
Dra något gammalt över sig
Mozambique
En del av Afrika
En del av paradiset
Något att vara rädd om…

Ken Cassel
24/10-2015




Fri vers av Ken Cassel
Läst 145 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2015-10-24 09:19



Bookmark and Share


  Hanna Mari Wallin
välbeskrivet om krigets djupa sorge spår


2015-10-24

  ResenärGenomLivet VIP
Det är tragiskt att vi behandlar vår planet som vi gör...undrar hur långt det kan gå innan naturen slår tillbaka...
tänkvärd text...
2015-10-24
  > Nästa text
< Föregående

Ken Cassel