Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Ett utkast till en visa. Tanken är lite att sopa framför egen dörr innan man börjar ge sig ut i världen och ställa saker tillrätta...


Mänsklighetens sista höst

Rätt sent på året, när sommar gått från underbart till höst
Och allt jag önskar, att än en gång få höra fåglar sjunga vårens röst
Men fåglarna som lämnat sina bon, söker värmen i sydligare länder
Medan havet spolar ödsligt över alla kala klippor och tomma stränder

Dagarna blir kortare, och galningarna fler
Flygplan vänds till vapen, en kniv som ingen ser
Skolbarn sprängs i bitar, vi lämnas utan tröst
Vi verkar leva i mänsklighetens sista höst

Vart är vi på väg , Jag hör skolbarn skrika hora till en gullig liten tjej
Jag ser männskor slåss för nöje, det är ingen särskild grej
Jag ser barn med döda ögon, som lärt sig hålla ett gevär
Och media som visar alla, att det finns inget hopp kvar för oss här

Har vi slutat reagera, slutat bry oss om
Det är barnen nu här hemma som behöver nån som bryr sig om
Allt som de har lärt sig är om världens svek, hat och död
Av gubbarna i TV som säger att hos oss finns ingen nöd

Jag tror att det är dags nu, det är dags för dig och mig
Vi kan inte längre hoppas att någon skall leda förbi alla krig
Vi är de enda som kan vända och det vapen som vi har
Är kärleken och tiden vi kan ge till alla och en var




Fri vers av Roger VIP
Läst 454 gånger
Publicerad 2004-09-13 12:59



Bookmark and Share


    Göte Holmlund
ska bli spännande när den blir klar...säg till då!
2004-09-16

    Lena VIP
om man vill ha uppmärksamhet i massmedia.
Reagera mot orättvisor och fel, måste vi dock ständigt.
Längtar efter att höra den i visform!
2004-09-14

  Anna H
Vi måste vända allt med kärleken. Vi måste ta hand om våra barn och våra grannar och våra älskade och nära. Jag tycker att du har fått med allt det viktiga och lyckats formulera det väl!
2004-09-13

  Anette Blomberg
blir den outstanding. Andemeningen glasklar och högaktuell. Dessa nödrim du tillåter dig är helt godtagbara i sångtexter, men som poetisk dikt måste du fila mer kring "rätta meningar". Dock finns som sagt ändå det sanna budskapet kvar.
2004-09-13
  > Nästa text
< Föregående

Roger
Roger VIP