Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Egentligen är det ju blott bara en liten del, om än den mest grundläggande, av allt det som jag ser omkring mig i den verklighet som mig omger ...


Det som får mig respektera livet ...

... såväl
i det lilla
som
i det stora perspektivet
är ...

... tanken på
Universum 
som ett sandkorn
bland övriga sandkorn
på en milslång havsstrand ...

Där varje sandkorn
rymmer sitt ...

Och där allt 
det andra som omger,
luft, hav, land ...

... Ja, vad helst vi kan 
och jämväl 
det vi ej förmår se
var för sig
till varje liten beståndsdel
utgör strandens motsvarighet ...

... Ett oändligt antal 
unika Universum
vilka tillsammans
formar allas vår 
omgivande verklighet ...





Övriga genrer (Drama/Dialog) av Peter Stjerngrim VIP
Läst 166 gånger och applåderad av 15 personer
Publicerad 2015-10-25 00:35



Bookmark and Share


  ResenärGenomLivet VIP
Vackra tankar...mycket fint...
2015-10-31

    ej medlem längre
Hisnande tankar.
2015-10-28

  Hanna Mari Wallin
Väldigt fint och vackert framfört

särskilt fastande jag för dessa rader:
"
Ett oändligt antal
unika Universum
vilka tillsammans
formar allas vår
omgivande verklighet" ...

2015-10-25
  > Nästa text
< Föregående

Peter Stjerngrim
Peter Stjerngrim VIP