Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Brev på din dödsdag

Idag skickar jag dig ett brev
Fast jag fortfarande önskar jag kunde gjort så mycket mer
Med vita blommor skickar jag dig ord
Tills rosenblad släpper sina tag

Jag skulle alltid ha tid för dig efter sjunde november
Alltid tid att gråta för dig
Och jag gråter fortfarande, en tår i sänder
Under brovalv, under vikten av att aldrig lära mig nåt nytt

Regn som avtar och jag isolerar med musiken
Du hade ditt berget,
med dinglande ben
Alla har vi väl speciella hål för vår alldeles unika ensamhet

Det är höst och blommorna har slutat slå ut
Dom jag lägger på din grav kommer frysa inatt
Ända in i saven känns hur ingen,
att ingen ännu är som du

Kassörskan farfar försökte rekommendera mig för,
hon önskan mig trevlig helg,
och jag ler
Låtsas att jag har nånstans dit jag är på väg

Jag rycker upp rockslaget
Tiggaren ser mig
Hon ler och ber om lite mer
Jag tror hon ser, jag tror hon vet

Jag skickar dig hälsningar,
med varje bukett,
med varje stund i tystnad vid din sten
med varje viskat ord, nervtuggandes på en cigarett

Och i din grav är du inte ensam inatt
För där står jag kvar
Och jag har alltid tid för dig,
numera




Fri vers av Jim Friberg VIP
Läst 412 gånger och applåderad av 12 personer
Publicerad 2015-11-07 15:02



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Oj vad den här gjorde ont att läsa men oj vad vacker den var
2016-03-12

  Titti Rydberg VIP
Mina tårar faller när jag läser
Känner såväl igen alla dina ord
och dina känslor
Ja det är ju detdär med farfar som inte stämmer in
Men annars kunde dina ord varit mina
2015-11-14

  artaug
Det känns och det är fint
2015-11-07

  Maud Louise
Gråter -går rätt in i hjärtat! Vackert o så sorgligt
2015-11-07
  > Nästa text
< Föregående

Jim Friberg VIP