Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

En ilsken hemlös finner ord

 

Öppna ögonen
sluta låtsas
Spänn inte hanen
jag vill inte skjutas

Jag vill leva
i lugn och ro
Utan en hemlös slev
inte lyssna på politikernas skitord

Socialstyrelsen bryter
allt de själv skrivit
Hemlösa läser och ryser
ansiktet blir kritvitt

När de inser osanningen
i deras låtsas-fakta
Som de glatt delger omgivningen med
och tillåter verklighets-frånvarande medborgare betrakta

Tak över huvudet garanti
vad är det
Vilket jävla svindleri
varför får det lagligt sättas ut

Vem ska sona detta brott
tjänstemän utan tjänstemannaansvar
Medborgare som lever flott
eller snälla svenskar som kommer med flyktingförsvar

Om jag räknas som tvåa en flykting som etta
till och med inom Sveriges gränser
Börjar jag fundera på vendetta
på allt som hotar mig och mina kompisars existenser

Ni hör vad jag säger
kom inte med andra grejer
Alla mina dåliga tankar väger tyngre och tyngre
ju fler ursäkter ni använder

Flytta ut på gatan
bli min granne
Bevisa att ni inte är kompis med Satan
när ni öppnar käften tänk noggrant

Jag har fjorton sjukdomar
alla går att bevisa
Mår bättre utan era äckliga fördomar
ni har ingen rätt att sjunga min vaggvisa

Jag är i själen ingen svag hemlös
tänker dö med min privata flagga högt
Även om ni anser mig vara värdelös
är det ni som sjunger falskt




Fri vers (Fri form) av kjell-åke bearfoot VIP
Läst 230 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2015-10-25 11:44



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

kjell-åke bearfoot
kjell-åke bearfoot VIP