Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

För säkerhets skull

Ögon som sett mig som aldrig nån förr
Andan har hållits spärrat fåfänglig dörr

Skogsstjärnor daggdroppar ljus i din blick
Livslust och längtan på köpet jag fick

Rädslan den lurar som vidskeplighet
Hoppas jag kommer min låga gå bet

Besvikelsen doftar så välbekant
Känns tryggast att ta den som osäker pant

Att sakna och längta är hopp som porslin
Som spricker och flyktig är trösten i glaset med vin

Jag lämnar dig innan du ens kommer på
Att lämna mig är något du vill kanske senare då






Bunden vers av Fröken Cecilia
Läst 183 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2015-10-25 23:05



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Fröken Cecilia