Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Jag hade kommit hem

Snön yrde, snökristallerna
fastnade i ögonfransarna.
Drivorna var höga, kroppen
trött.
Vandringen hade börjat den
dagen då ensamheten blev
min följeslagare.
Längesen, nästan ett helt liv
Sökte svar
Fanns kärleken, hur såg den ut?
Hur kunde man veta om den var
sann?
Sveken, hade landat i hjärtat....
Rädslan att bli övergiven hade
blivit som en ond profetia
Den upprepades...
Mitt rollspel, var leendet, lyssna in
GE vad som behövdes
Ensamheten tog min hand och vi
pulsade tillsammans i snöstormen.

Hittade nycken under trappen.
Snart brann brasan i kaminen.
Tarjsängen var bäddad med vita
lakan. Kröp in under duntäcket
Värmen spred sig ända in i hjärtat.

Ute ven snöstormen, inom var det varmt?
Jag var hemma


















Fri vers av WyS VIP
Läst 210 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2015-10-26 20:51



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Så fin text och sorglig. Känner dock värmen från kaminen! kram
2015-10-30

  Lars Hedlin
En mycket bra text!
2015-10-27

  i af apa
levande beskrivning, av något som både är sorgligt & mycket lyckligt...

känner elden som brinner i kaminen...
2015-10-27

  Hanna Mari Wallin
poesi skriven med ömhet, kärlek
men även inflätad vemod
2015-10-26
  > Nästa text
< Föregående

WyS
WyS VIP