Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Alla vill köpa vingar för pengarna

 

Glädje är att uppleva lyckans härlighet
inte att sova frysande utomhus utan ro
Låt oss inte föda medmänsklig oärlighet
att alla våra hemlösa knarkar är fel tro

Det är en fruktansvärd djävulsk dålig ursäkt
i att tillåta att endast pengar öppnar alla dörrar
I privatiseringsprojekten syns denna ondskans isfläkt
som gör att allt fler och fler magar ondsint kurrar

Vi skapar ett ondskans samhälle
som möter våra krigsflyktingar
Deras tro dör i att se svensken som den snälle
när de möter så många nyfödda värstingar

Politikerna som köpte glorian
står där och låstas vara skenheliga
Men skor sig samvetslöst som värsta maffian
medelsvenssons står där lite egoistiskt osäkert veliga

Alla förklarar det som sker med galningar
därför är allt omöjligt att förutse
Men innerst inne vet vi alla att helvetets eld skapar vingar
men vi som lite har och lite mer har, vägrar sanningen inse

Men när man inget har kvar att förlora
föds ett kriminellt överlevnadsbeteende
Som vi alla olika vill förstora
beroende på var vi sitter i båten utan välfärdsleende

Frågan är bara vilken barnaskara
vi tillhör och vill försvara
Eller inte tillhör och vill bortförklara
konstigare än så behöver det inte vara




Fri vers (Fri form) av kjell-åke bearfoot VIP
Läst 185 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2015-10-28 12:31



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

kjell-åke bearfoot
kjell-åke bearfoot VIP