Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Var passar nyckeln?

 

En vind sveper över världen
ler starkare än någonsin förr
Ett ego av allas empati värden
målas på en blodröd svart dörr

En del betalar med hemlösa
andra med bomber och granater
alla hittar lättvindigt värdelösa
att utge till kapitalet och pirater

De goda blir omedvetet onda
i ivern att göra gott offras drägg
Svaga minoriteter som i blindo
blir kasserade som ruttna ägg

I Sverige ler inte hemlösa glatt
i Syrien får outbildade IS-hatt
I saudi ler muslimer listigt bistert
Putin klistrar väst mer i klister

Tredje världskriget är sjösatt
blod kommer att flyta i mängd
Vems är blykulorna i schack matt
som mördas i en sedelgrön längd

Vita otrogna godtrogna hundar?
kvinnor som tigger om våldtäkt?
Goda människor som fegt blundar?
kapitalister med dålig andedräkt?

Än har vi inte slutresultatets facit
avstår den svåra gissningsleken
Men offren börjar med sjuk aptit
titta på den fina vidbrända svenska steken




Fri vers (Fri form) av kjell-åke bearfoot VIP
Läst 276 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2015-10-29 14:00



Bookmark and Share


  Ponkla
Bra innehåll och rim!
2015-10-30

  Bibbi VIP
Skriver under på Senta.
2015-10-29

  Jeflea Norma, Diana. VIP
Väldig bra sagt Löfven och alla politiker skriker på hjälp, för att det är folket som måste forma och avrunda sin vardag i landet. Det är inte politiker som har sista ord i kapitalism samhället. Politikerna är som dockor många och vackra och kan prata på repliker, men det är folket som måste se den essentiella i vardag som tros alt är ett under Sverige är ändå fungerade och på 17 plats i Europa på gränser till fattigdom. Den där mänskliga sociala som fungerar inte det vet jag men man har ändå möjligheten att anmäla brott ända till Europa domstolen.
2015-10-29

    ej medlem längre
Sverige förfaller mer och mer. Samhället fungerar inte längre normalt, och våra valda makthavare bryr sig inte.
Terrorister löper fritt, mördar, våldtar och tänder eld överallt...
För sjuka och för gamla finns det inte pengar...
Och Löfven skriker på hjälp...

2015-10-29

  Hanna Mari Wallin
starka och tankeväckande rader

bra framfört
2015-10-29
  > Nästa text
< Föregående

kjell-åke bearfoot
kjell-åke bearfoot VIP