Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

En nazists födelse

 

Hör min röst
jag söker tröst
Mitt liv känns poröst
är samhälls-klöst

Är hemlös
känner mig värdelös
Är arbetslös
blir mer och mer livlös

Lag med tak-över-huvudet-garanti
har blivit en laglig parodi
När rikemanshat
tillåts förvandla empati-tak till sjuktak

Finns det ingen
som ser stinget
Till min biljett
som dödlig slutvinjett

Vad har jag gjort
för att förtjäna blodpropp
Diskbråck artros och skolios
testosteronbrist och sarkoidos

Är det ett brott
värt inkomststopp
att hamna på en sjuklig bana
under vår moderna svenska fana

Svenskar utvisas
för att vinster bevisas
I statistik
med ljugande retorik

Vårt land överger våra egna
säger gå till stadsmissionen och böna
Bidrag är inget för dig
avdrag är vår nya stig

Överskatta inte din sjukdom
då slipper du fattigdom
Alla kan jobba med något
om du inget hittar, starta eget

Flyktingar behöver din bostad bättre
de kan inte klättra
Och ta ner flygplan med bomber
du är van med snöstormar

Jag suckar djupt
och avundsjukt
Felaktiga Breivik-tankar
föder en nazisthjärna som vaknar




Fri vers (Fri form) av kjell-åke bearfoot VIP
Läst 336 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2015-10-30 23:07



Bookmark and Share


  Bibbi VIP
Exakt beskrivning.
2015-11-18

    ej medlem längre
Så som det blivit i Sverige idag!
2015-11-03

  Hanna Mari Wallin
Ingen människa skall behandlas på detta sätt. det är alldeles fruktansvärt.

och människor som flyr för sina liv
skall skyddas. det är vårt land och övriga länders gemensamma ansvar.
2015-10-31

  M M Mannheim VIP
Och ingen ser vad de själva har skapat!
2015-10-30
  > Nästa text
< Föregående

kjell-åke bearfoot
kjell-åke bearfoot VIP