Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Dedicerad till en kyrkomusiker. Nedtecknad efter dennes flöjtframförande under gudstjänsten i Landa kyrka den 27 september 2015


Även flöjten förkunnar

Spröda toner silver strör

Bakom slöjan himmelsk kör

Ser fördolt vad bortom är

Viskar tryggt om Han som bär

 

Om det du inte kan och vet

Talar tonen sammetslent

Om Kärleken du blott förnam

Flöjten tala vill och kan

 

Så lyssna du som öron har

När tonerna en språkdräkt tar

Förkunnar milt den hemlighet

Som ryms i Herrens evighet

 

Ja ära den som äras skall

Till toner från det vattenfall

Som förkunnar rent och klart

Om Sonens seger underbart




Bunden vers (Rim) av Gunnar Asp
Läst 390 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2015-11-03 17:44



Bookmark and Share


  Ingrid Trolle
En vacker text om hur
musiken och flöjtens
spröda toner berör
själens längtan att få
stiga uppåt

2015-11-03

  Chawa VIP
Härlig text! Musik är ett själsligt språk och talar budskap och rör vid inre strängar. Här finns mycket gott för människan att hämta, lära och förstå.
2015-11-03
  > Nästa text
< Föregående

Gunnar Asp
Gunnar Asp