Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

din sträva kind Pappa




parketten brukade knarra
när jag tassade upp
ur sängvärmen
alla ljusa helgmorgnar
när jag var liten

jag fann dig alltid
mitt i tidningsbläddrandet
och jag kröp upp
i din famn
din sträva stubbkind
mot min lena barnakind

alla gånger jag var sjuk
och du strök bort baciluskerna
när vi bakat kanelbullar
och kollat på Mumin

skogspromenaderna
när vi alltid sjöng
din påhittade sång
och drack blåbärssoppa
på vårt hemliga ställe

du höll mig alltid i
din trygga pappahand
och i mellanrummet
mellan våra händer
stack jag in min frusna tumme

jag kiknade av skratt
varje gång du räknade mina tår
och fick dom till 4 och en halv
varje gång
för lilltån räknades ju bara som halv

Pappa,
alla ljusa barndomsminnen
våra speciella stunder tillsammans
som fortfarande är det tryggaste jag har
jag önskar att du var hemma lite mer
att du kunde se skillnad på mina kompisar
och fråga hur det gick på proven

men fortfarande är det bästa som finns
att springa och krama dig
när du äntligen kommer hem
och känna
din sträva pappakind




Fri vers av livräddaren
Läst 3807 gånger
Publicerad 2006-04-24 14:51



Bookmark and Share


    mellanmål
Inser just att jag aldrig kommenterat detta kärleksverk. Jag hoppas din pappa har fått läsa den här? Tycker du som alltid har många fina kärleksförklaringar mitt ibland det lite sorgliga med att växa upp. Allra bäst tror jag nästan att jag tycker om:

"och i mellanrummet
mellan våra händer
stack jag in min frusna tumme"

Och när jag läser om någon som kollar mumin och bakar kanelbullar så tänker jag genast på världens bästa lillasyster! Stor kram på dig!

Syrran
2006-10-28

  Ylvavirvla
Så vackert du har skrivit till din pappa, med minnen så vackra!
Berörande.
Ta vara på varandra!
2006-05-03

    BrokenHearted
så skön känsla det verkar vara...för jag vet inte

men underbar pappa du har:) å så vackert du skriver!
2006-04-25

  Virgo Cinnamon
Helt... fullständigt...
härlig underbar dikt till pappa.
jag har åxå en så go´pappa =)
Väldigt fin dikt.
2006-04-24

    vilsen
det är så man minns allt lite extra tydligt när du skriver, det är så man saknar det man inte vill minnas, det som man inte längre trodde fanns. du är grym. bästast, stjärnstop !!! (L)
2006-04-24

  Aisha VIP
...en underbar hyllning till en pappa...finare kan man inte få...jag bokmärker den...kram från Aisha
2006-04-24
  > Nästa text
< Föregående

livräddaren