Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Fredmans Epistel Nr 44


Bli ej förvånad av CMB lånad...

Solen helt allena
bjuder in till morgonsång
molnen vill försena
glimten bred och lång.
Roligt se dem skena
när solen, då i fullt språng
sänker molnets fena
ner i djupets gång!
Solen så förgylld och skön
prydd med stjärnor, solskens spön
med morgonrodnad utmålad
prålad från dess högsta krön!

Solens klara stråle
den väcker upp var person
även lite fåle
får ljus i sin zon.
Den rike som den snåle
härligt tackar vid var ton
djuren vid sin påle
vill nu ut på mon...
Ge nu solen dubbelt tack
den sjöng för oss sömnig "klack"
men som efter noter vi uppåt sprack
sen mot dörren bara stack!






Övriga genrer (Visa/Sångtext) av Ewa-Britt Nilson VIP
Läst 116 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2015-11-05 18:31



Bookmark and Share


  Ljusletaren
Soliga bra ord från självaste solen *tack* /kram
2015-11-05
  > Nästa text
< Föregående

Ewa-Britt Nilson
Ewa-Britt Nilson VIP

Mina favoriter
Tillägnad Ewa-Britt