Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

jag stod ensam kvar och var bara min egen

"vad jag bryr mig om nu
är att aldrig ge hjärtat rakt ut"

den där meningen gör fysiskt ont.
jag får lite svårt att andas varje gång jag hör den
och jag har viskat den för mig själv så många gånger
att det nog kan klassas som självskadebeteende.

jag lovade mig själv att inte sakna någon
som aldrig var värd det
men helvete vad jag saknar och försöker glömma
men det går inte
för när jag försöker glömma så minns jag bara.

jag grät så mycket över det där
som varade i knappt en månad
och sen skämdes jag
när jag tyckte att allt gjorde ont
och du bara hade sommarlov.

jag minns när jag sa att jag kände mig liten
och du svarade
"i mina ögon är du stor"
och jag kunde inte sluta le den dagen
för jag trodde att det (du) var äkta.

vi skulle ha gått på melissa horn på gröna lund tillsammans
men det slutade med att du gick dit med någon annan
och jag stod längst bak med mina vänner
och låtsades att ingenting gjorde ont.

det kom ett litet "förlåt, du är en fantastisk tjej"
och jag bröt ihop fullständigt för att du tog dig friheten
att klappa mig på ryggen
när det var du som hade vänt mig om.

det tog inte många sekunder
innan du var någon annans och
någon annan var din
och jag

jag stod ensam kvar och var bara min egen





Fri vers (Fri form) av blått nagellack
Läst 357 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2015-11-06 17:52



Bookmark and Share


  artaug
Men oj vad fint! Känner igen mig så mycket i denna att det låter som nåt jag själv skulle ha skrivit. Dessutom är Håkan och Melissa allt, var också på den konserten på grönan!
2016-03-02

  Ericafika
Åh herregud så fint, och så igenkännande, har vi varit med om exakt samma sak, känns det som? Lite läskigt. Har också en text som har med just den Håkan-låten, och en annan med en anekdot från när jag såg personen i fråga på en konsert och allt gjorde ont. Och så ÄLSKAR jag Melissa. Hur är detta möjligt, haha? Hej själsfrände!
2015-11-09

  Lars Hedlin
Ord som känns
2015-11-09

  soligajag_1 VIP
Sån fin dikt om känslan att bli ensam.
Sänder en varm kram och önskar dig en fin dag!
2015-11-07

  Amari
Ensam kvar, kan göra extra ont ibland.
2015-11-06

  Larz Gustafsson VIP
Stark i din kamp.
2015-11-06
  > Nästa text
< Föregående

blått nagellack
blått nagellack