Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Fick lite propåer om att skriva något om det som hänt i Paris vilket jag avvisade då så många redan skriftat sitt deltagande, tyckande och perspektiv ... Men det väckte en hel del tankar till liv likväl ...


Det som alla är överens om ...

... är att terrorism
är något som
är fullständigt förkastligt,
oacceptabelt, strider mot
såväl mänskliga rättigheter
som utgör ett hot mot demokrati
och en för alla och envar tillgänglig
trygghet, säkerhet och frihet
till att få leva våra liv 
tillsammans och var och en för sig
så som vi önskar, drömmer om
och vill ...

Men även om
vi är överens om
att det som hänt i Paris
men också på andra ställen
i världen vid olika tillfällen
över tid
är terrorism och tillika
terroristers terrorhandlingar
mot våra demokratiska samhällssystem ...

... så finns det ett litet 
nästintill oöverstigligt problem ...

Alla uttrycker empati och sympati
med dem som drabbas
såväl på nationell som individuell nivå
och utlovar aktiv samverkan och handling
för att bidra till att det inte upprepar sig
fler gånger än så ...

Men i praktisk handling
blir det över tid som går
allt färre som fast
vid sina utfästelser
faktiskt visar att de också står ...

Ett annat 
mer grundläggande problem
är hur vi definierar 
vad som är terrorism ...

... då det skiljer sig 
en hel del
såväl mellan olika demokratier
men också mellan
olika politiska system ... 

Att sedan nästan alla politiker
men också deras samlade väljarkår
oavsett politisk inriktning, demokrati
eller andra politiska former av system,
hur uttryckligen engagerade och intresserade
de är att praktiskt bidra till
förhindra spridningen av såväl
terrorism i sig
som
att förebygga de förutsättningar
som ger näring till terrrorism
och resurser för att de ska kunna
förverkliga och utföra sina terrorhandlingar ...

... så spelar definitionerna 
inte så står betydelse
oavsett deras olika
innebörd och praktiska lydelse ...

Det som i praktiken 
men också i den tysta diplomatin
avgör den faktiska viljan
att bidra till att bistå
den nation och eller region
som drabbas och solidariskt stöd
från omvärlden behöver
är ...

... huruvida sådan
hjälp och bistånd
riskerar att  slå tillbaka
med terroristaktioner
riktade mot den som 
alltför aktivt i praktisk handling
eller uttryckt vilja
går emot de grupperingar
som ligger bakom de terrorhandlingar
som händer var det än är ...

Och då har jag ej ens
tagit upp och berört
mer politiskt strategiska motiv
för att inte störa 
de egna handels- och makt-relaterade
rådande intresseperspektiv ...




Övriga genrer (Pastisch/Hommage) av Peter Stjerngrim VIP
Läst 243 gånger och applåderad av 12 personer
Publicerad 2015-11-14 17:44



Bookmark and Share


  helenita VIP
Vilken stark bild!

Texten...oh jaa, såå vidrig verklighet...!
2015-11-14
  > Nästa text
< Föregående

Peter Stjerngrim
Peter Stjerngrim VIP