Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Krypskyttar

Det finns andliga krypskyttar

En del använder kalasnikovs

för att meja ner oskyldiga

människor som de anser

ha en felaktig religion

eller livsstil

Sedan finns det andra

som använder sina ord

för att få meja ner dem

som de tycker

inte ska få passera

genom det andliga

nålsögat.

 

 




Prosa av Valter Örn VIP
Läst 351 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2015-11-16 19:05



Bookmark and Share


  Larz Gustafsson VIP
Fariséer är sådana som dömer andra och uttalar ett "usch" över människor för att de har en avvikande åsikt. Som du just gjorde.
Märkligt att folk använder de ytterst lilla de vet om Jesus som ett tillhygge mot dem som - alla sina brister till trots - har sin stora glädje i att tjäna denne Jesus.
2015-11-16

  bumerang
Usch, Jesus kallade visst dessa människor för fariseer.
Dom finns även idag.
Verkligen!!!
2015-11-16

    ej medlem längre
Tycker din text är bra och nyanserad.
2015-11-16

  Larz Gustafsson VIP
Förmodar att det är jag som åsyftas.
Jag kontrar med:
Det finns de som inte kan acceptera att andra har en avvikande åsikt.
2015-11-16
  > Nästa text
< Föregående

Valter Örn
Valter Örn VIP