Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Tyvärr är verkligheten den att det finns människor med tjänsteställning eller annan maktnärvaro i våra liv som inte förmår inse att ens tanken på att begränsa kärlekens existens är befängd ...


Att med maktmedel för kärleken hålla dörren stängd ...

... är ej blott bara
ett missbruk av position
vilket tillhör det allra mest oförsvarbara ...

Kärleken är i sig
i sin allra vackraste form
Universums allra mest
övergripande fundamentala norm ...

Att med ett maktlystet sinne
söka hålla älskande existenser
åtskilda och förbjuda alla kontakt
är intet annat
än ett absolut bevis
på en i det närmaste kriminell
inkompetens i bästa fall
men oavsett likförbannat
ett tecken på 
egenmakt och nonchalant likgiltighet
inför älskandes universella själsliga rättighet ...

... oavsett vilken paradigm
som råder i de älskandes
respektive den som maktmissbrukars 
varande aktuella verklighet ...




Övriga genrer av Peter Stjerngrim VIP
Läst 346 gånger och applåderad av 14 personer
Publicerad 2015-11-18 18:56



Bookmark and Share


  Maud Louise
Mycket skrämmande maktmissbruk, så bra skrivet
2015-11-19

  Notarius publicus:Sten Wiking VIP
Myndighetsmissbruket kan ta sig många skumma vägar för att låsa blocka och hämma medborgarna, denna din text är som en sån där dörrpingla som satt vid dörren till apoteket i fordom tid och borde sättas upp på kommunernas anslagstavla lite här och var,till allmänna kännedomens skampåle.
2015-11-19

  Fånga dagen
Jättevacker dikt den har en rytm jag gillar mycket ord för ord klingar efter varandra.
2015-11-18
  > Nästa text
< Föregående

Peter Stjerngrim
Peter Stjerngrim VIP