Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Utifrån en utsatt ung myndig persons akuta existentiella situation som befinner sig under beroende av en myndighetsmissbrukande tjänsteperson i allt för självsvåldig maktposition ...


Vem vänder jag mig till ...

... när den eller de
som är tänkta att
skydda mig 
och
försvara mina rättigheter
i såväl ord som handling
gör sig skyldiga till 
att göra mig skyddslös
och ta ifrån mig 
mina grundläggande rättigheter
utifrån systematiskt godtycke?

Vem vänder jag mig till
som kan skydda mig
och ge mig stöd
för att få behålla
mina grundläggande rättigheter
när de som är tänkta att göra det
blir till det allra väsentligaste
och allvarligaste hotet mot
min trygghet och säkerhet?

Vem lyssnar till mig
och det jag så förtvivlat
försöker berätta?

Vem i eller utanför
detta etablerade samhällsystem
har ett intresse av
att tro på mig
när jag försöker berätta
vem som orsakar det
som utgör för mig livsavgörande problem?




Övriga genrer (Pastisch/Hommage) av Peter Stjerngrim VIP
Läst 206 gånger och applåderad av 12 personer
Publicerad 2015-11-18 20:48



Bookmark and Share


  ResenärGenomLivet
En text full av berörande frågor...
2015-11-20

  Hanna Mari Wallin
djupt berörd av dessa förtvivlade rader.

stor kram
2015-11-18

  Notarius publicus:Sten Wiking VIP
Vissa av edra texter utgör en "röd tråd" som åtskilliga med livserfarenhet kan relatera i och borde göra gemensam sak i att ställa systemets ansvariga till svars för brott mot mänskliga rättigheterna,och/eller som i Nurnbergrättegången : " BROTT MOT MÄNSKLIGHETEN" än värre det i fredstid !?
2015-11-18
  > Nästa text
< Föregående

Peter Stjerngrim
Peter Stjerngrim VIP