Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Finns nog en hel del här som erfarit en del av det underförstådda och inte fullt ut uttalade budskap som jag söker förmedla i detta flöde ... Men än fler som behöver fundera en bra bit mer ...


En om dagen ...

... att knäcka,
forma om 
och asimilera
till socialtjänstens
tolkning av lagens
syfte och mål ...

... vore nog
om så blott vore ...

Verklighetens realitet
är dock ej längre 
ens en officiell hemlighet ...

Ty de allra flesta 
som berörts av
eller 
känner någon
som varit berörd
av sociala myndigheters
absolut allvetande 
omsorg och goda föresatser ...

... vet smärtsamt väl
att det endast undantagsvis
är någon enstaka 
som sin självkänsla
lyckas behålla i allmänhet
och än färre 
vilka ett normalt liv
får tillbaka ...

... efter att 
de socialtjänstens
goda omdöme och välvilja
fått smaka ...

Med dessa 
insikter som bakgrundsperspektiv
är de rapporter
som anges ge stöd
för att socialtjänsten
borde få större inflytande
och makt över barnfamiljers
och unga nyblivna vuxnas liv
något som borde oroa fler ...

... Ty det bådar illa
inför den framtid
som väntar
om en sådan utveckling
utan någon vettig granskning
och sakligt kritiskt motstånd
tillåts att få ske ...

Kanske du ej
finner det speciellt intressant
eller angeläget att ta till dig
allvaret i det jag förmedlar här
då det blott är fem till tio procent
av medborgarna i vårt land
som någonsin ens berörs av det där ...

Men det kan faktiskt 
drabba vem som helst
allt beroende på
vad som händer i livsflödet
och allas vår undermedvetna tro
på att det allra mest otänkbara
är något som är bundet till ödet ...

... och ingenting som vi
kan påverka eller förändra ändå ...

Ty om vi sådana risker
varje dag skulle tillåta oss tänka på
skulle vi ju inte orka njuta livet
här och nu när det är som bäst ...

Och vem vill egentligen 
behöva tänka på baksmällan
när man får en inbjudan till fest?

Det kan dock vara 
värt att fundera över
det som omkring oss 
alla och envar
oavsett om vi väljer att 
se och höra eller ej ...

... eftersom det
otänkbara kan drabba 
oss alla och envar ...

... jämväl
så även dig
som läser dessa rader
här hos mig ...




Övriga genrer (Pastisch/Hommage) av Peter Stjerngrim VIP
Läst 154 gånger och applåderad av 14 personer
Publicerad 2015-11-22 06:47



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Samhällsklimatet hårdnar och friheten naggas alltmer i kanterna. Det som sker är oroväckande.
2015-11-23

  Hanna Mari Wallin
Du skriver ur den bistra verkligheten ang. socialtjänstens LVU I Sverige.
det sker helt grundlösa omhändertaganden.

det du lyfter fram här är en korrekt bild.
LVU lagen måste göras om och göras rätt. den skadar barnen och dess familjer.
2015-11-22
  > Nästa text
< Föregående

Peter Stjerngrim
Peter Stjerngrim VIP