Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ett substitut för någon annan

Av någon anledning
blir jag aldrig någons plan A.
Hur mycket jag än försöker
så är det aldrig jag.

Allas hjärtan verkar ha blivit krossade
av någon annan någon gång.
Det är svårt att bli en vinnare
när någon annan alltid har ett försprång.

Jag undrar hur många jag legat bredvid
som hellre hade velat ha någon annan där.
Inte för att det egentligen är något fel på mig
men hon är inte här.

Problemet är att jag vill hjälpa
alla konstant hela tiden.
Men jag trasar sönder mig själv på vägen
och då är det ju inte värt den striden.

Då kan man ju fråga sig
varför jag envisas med alla dessa relationer.
Jag borde ju ha lärt mig att någon som precis gjort slut
står i alldeles för många krigszoner.

Jag vill ju vara någons förstahandsval
och inte ett substitut för någon annan.
Vill stå först på listan varje gång
och inte bara bli vald varannan.

Men om jag inte vill bli placerad i andra facket
så behöver jag ta lite ansvar.
Jag måste sluta träffa dem
som bara har den andra platsen kvar.





Fri vers (Fri form) av blått nagellack
Läst 338 gånger och applåderad av 18 personer
Publicerad 2015-11-23 11:10



Bookmark and Share


  julia.s
Så himla fint skrivet. Applåder.
2015-11-30

  Amari
Ja, man vill ju vara förstahandsvalet såklart! Att den man träffar bara har ögon för just mig. Men det tycks svårt ibland.
2015-11-24

    jagkommeringenstans
"Då kan man ju fråga sig
varför jag envisas med alla dessa relationer.
Jag borde ju ha lärt mig att någon som precis gjort slut
står i alldeles för många krigszoner. "

alltså det här stella, det här är ett mästerverk
2015-11-23

  Ericafika
Heja dig!
2015-11-23

  Robin V
Åh vad bra skrivet. Hög igenkänning också! Toppen!
2015-11-23

  Lars Hedlin
Känns och berör
2015-11-23

    tehdog
#mansplainer lando
2015-11-23

  S.A.I. Steve Lando VIP
usch, tragiskt, att det blivit så

du måste börja med att själv sätta dig själv först, och sedan direkt framföra (på något vis) att det är det du förväntar dig av den andra med

du ska va först på listan, listan ska va tom utan dig.

Du är värd mer, Du är värd allt.
2015-11-23

  M.Eta
Intressant text, man vill ju vara så bra och trevlig duktig så man blir sedd, och inte sist men minst älskad för den man är. Bra!
2015-11-23
  > Nästa text
< Föregående

blått nagellack
blått nagellack