Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Kameralins jaget

Jag har börjat fotografera
fotografera allt det där
jag vill minnas
som om minnesbilderna på näthinnan
inte vore nog
Som om det behövs bevis på den existens
jag haft i denna stad
Min delaktighet

Jag tar bilder av fönster jag tittat emot
funnit ljus i om natten
tar bilder av dig, löv, takbjälkar
som om fotografierna kunde andas

Jag vill ha kvar denna vackra stad
förankrad i alla mina sinnen
Jag vill inte förlora allt det där
det där den lärde mig

Jag har hitta mig själv
smygtittar på tankarna
från det riktiga
mig
snuddar vid sanningen
Blir stolt av stadens kärlek
dess uppfostran och korrigering
av det som funnits i mig
alltid

Jag har börjat fotografera
min själs spegel
foton av levande drömmar
min ångest att lämna
den som fann
mig




Fri vers av Tekla
Läst 367 gånger
Publicerad 2006-04-25 13:07



Bookmark and Share


  Albert
himla fint,
vilka fina bilder, "foton",
hur livet öppnar ögonen, sinnena,
hur kärleken öppnar,
hur vissheten om ett slut också öppnar,
öppnar, öppnar
öppnar
2006-04-25
  > Nästa text
< Föregående

Tekla