Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Kanske är det lite för allomfattande i sin täckning det jag här söker sätta ord på men det bjuder jag på ...


Det handlar inte om antingen eller ...

... när vi står 
inför konventionellt
opinionsbildande alternativa val
stipulerade av 
sådana där som verkligen vet
vad som gäller
och inte styrs av tveksamheter
mellan antingen eller ...

... utan följer 
förändringarna som händer
i den senaste opinionmätningen
och dess heliga 
statistiskt säkerställda procentuella tal ...

Det kanske kommer
lite som en chock
men 
det handlar om både och ...

... men där 
det som diskuteras och bedöms
först definieras
utifrån situation 
och den roll 
som innehas av respektive
deltagande agerande
eller mer eller mindre
aktivt eller passivt iakttagande person
har eller är tänkt att ha
i det faktiska skeendet
som när opinitonsinstituten och media
gjort och redigerat det så som de vill 
att det på bäst säljande sätt och vis 
borde vara och därför måste va ...

Men att som enskild
individ och person
avvika från gällande opinion
och bilda sig en egen
uppfattning om
och förhållningssätt till
en aktuell faktisk situation
är inte så lätt 
då även de mest sunda argument
för valet av sin egen position
faller på den eller de
som förträder rådande opinion ...

... eftersom det 
som allra väsentligast 
för majoriteten är
att få vara en del 
av det vinnande koncept
som majoriteten 
i ett demokratiskt samhällsystem
för sina samtyckare innebär ...

Då spelar det ingen roll
eller verklig betydelse
huruvida det 
som frågeställningen gäller
är fel eller rätt ...

Likväl det är
en avgörande roll
den har
som vågar avvika
från det 
som styrs av opinionen
och företräds av sådana
som just därav anses vara
de som äger sanningen om
vad som gäller i aktuell verklighet ...

Men det vore inte helt fel
om den förmedlade insikten
i detta flöde 
förmår att nå ända fram
till dig som läser dessa rader av mig
och får dig att ställa dig frågan
om ditt eget förhållningssätt ...




Övriga genrer (Pastisch/Hommage) av Peter Stjerngrim VIP
Läst 193 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2015-11-27 15:56



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Bra skrivet.

Kritiskt tänkande...

betyder inte att tänka är något kritiskt
ej heller att det kan vara kritiskt att tänka
är man rädd för det kritiska, så räcker det bra om man bara börjar med att tänka.
2015-11-27
  > Nästa text
< Föregående

Peter Stjerngrim
Peter Stjerngrim VIP