Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Berätta För Mig

Varför stirrade du på mig
Medan du passerade förbi?
Medan en rysning letade efter min rygg,
Vilken du vägrade släppa fri.

Berätta för mig
Varför luften runt den värld vi lever
Inte stelnade,
Utan bara stilla iakttog världen med låsta, styvt vassa ögon.

Hur den ströp gatlyktan utanför mitt fönster,
Varje litet löv och träd på jorden,
Inför ditt tvång
På apati.

Jag hade ingen autonomi,
Sekunden som du var,
När du doppade mig i mörker
Utan att efter stanna kvar...




Fri vers av Kalle Herlin
Läst 226 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2015-11-29 15:06



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Kalle Herlin