Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Från Liten till Stor

På den plats där jag vuxit från liten till stor
Trycks jag mellan husväggarna,
Och kippar efter luft jag ej andats.

Här finns hopprep, spelkort, bästa vänner.
Där finns alkohol, tobaksrök och en tjej jag knappt känner.

På gatorna trycks jag mot ruiner.
Jag har spillt ut min färg här,
Det finns allt från banalt till passionerat.

Jag kravlar mellan husen som ett framtidsspöke,
Villig att skapa, men hindrad:
Utstirrad av de ögon som målat.

Jag vill låta betongen trycka hårdare.
Jag vill klämmas ut som ett spädbarn ur sin moderkaka.
Jag vill födas på den plats där jag kan växa från liten till stor.




Fri vers (Modernistisk dikt) av Kalle Herlin
Läst 211 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2016-07-12 21:03



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Kalle Herlin