Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ögonblick

Skutan vid hamnen luktar svart av tjära
Och glöder orangebrunt av solen.
Solens långa armar klöser och river i kullerstenen,
Som om den inte vill ramla nedför havets stup.

Jag tänker: ”varför kan inte varje ögonblick vara som detta?”
Innan jag stillsamt ler nedåt marken,
Innan jag öppnar för ett väsande skratt.
”Vilken tur jag har.”

Axels och Dantes ölvrål väcker mig smått förvirrad.
I ambivalensen mellan dem och solens tvåsekundersmonogami
Känner jag ett nytt ögonblick som omfamnar mig i sina långa armar.
Hoppas att de inte såg någonting.




Fri vers av Kalle Herlin
Läst 164 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2016-09-16 10:07



Bookmark and Share


  Solstrale VIP
Det här är spänning och humor på samma gång! Bra!
2016-10-24
  > Nästa text
< Föregående

Kalle Herlin