Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

ge oss en ledare för helvete


man dödade gud
gav oss datorn
som måste repareras
uppdateras
och konfigureras

man dödade gud
man dödade Palme
gav oss ingenting
ingenting
och ingenting

här krälar vi nu
här kräks vi blod
här frågar vi nu
hur man gör
för att leva

vi darrar och skakar
tror på allsköns terapier
öppnar den nya datorn
och tittar på avstånd
på den värld vi vill lämna

för vi vet inte längre hur man gör
vi vet inte hur man ska bete sig
vi är rädda för varandra
vi tror det kostar pengar
vi måste arbeta först för att få råd

att älska

så vi börjar allt oftare fråga oss
vad finns det att älska
får vi älska
är det moraliskt riktigt när andra dör
av flykt från fattigdom, kyla, och knivar

ge oss en ledare att tro på
ge oss intellektet tillbaka
hoppet, kärleken, rubbet
ge oss en ledare för helvete
innan vi upplöses i blotta intet

ge oss kraft att säga nej
till den jävla cirkusen som snurrar
till människor som lever
på att luras och fuska och le
ge oss en ledare att lyssna till

man dödade gud
man dödade föräldraskapet
man gav ungdomen Idol och Paradise Hotel
man dödade vår tro
på att livet är värt att slåss för




Fri vers av Gunnar Hilén VIP
Läst 226 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2015-11-30 01:41



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Gunnar Hilén
Gunnar Hilén VIP