Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
ett färgminne till. Det vita, det klargörande energigivande och upplysande


Den vita färgen



Här du


säger han lite milt pillemariskt
och ställer en stor vit påse på marmorbänken i köket
stor påse till mamma i köket

jag kommer springande till mamma och vi tittar lyckliga ner i den
vita stora tärningar

spansk mandelnougat


provsmakning och sakta försiktigt tuggande
den milda snälla smaken smälter ner i magen


Den förnöjsamma känslan att dela en godis

 

Ser du
säger mamma 

och vi promenerar på den lilla villagatan
där varenda fönster glimmar av julstjärnorna i skymningen
frosten har lagt sig som ett glitterband
på grannens tvättlinor mellan äppleträden
men i allt oklarare färgtoner 


Vet du
hur vit smakar?
När den första flingan kommer får man
fånga den med tungan om man kan
för att smaka på vintern


En vecka senare går jag adventspromenad med mamma igen

det är mitt på dagen och jag äter inte snö längre, för jag vet redan hur det smakar
och mamma säger:
Titta nu där solen lyser på snön, ser du vilken färg den får?


Kan du?
Och jag skrattar, hoppar till och börjar beskriva solsidan och skuggsidan
och det fantastiska 

regnbågsgnistret som skaren återger

Gåvan att dela







Fri vers (Fri form) av Ciralina eller Annmari Nyzell VIP
Läst 487 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2015-11-30 19:08



Bookmark and Share


  Jan Widströmer VIP
Färgrik välsignelse. Ett inledande kapitel
till resten av livet.
2023-05-26

  Ingrid Trolle
Vilka härliga bilder
du här målar upp
för oss!
2016-02-12
  > Nästa text
< Föregående

Ciralina eller Annmari Nyzell
Ciralina eller Annmari Nyzell VIP