Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
att finna den man älskar


lekande vind

i sömnen är du nära

så underbart nära

där vet vi att det är vi

i riket mellan dröm och vakenhet

 

du väntar på mig

liksom jag på dig

vi gör oss redo att möta 

varandra

 

väntan väcker min längtan

där jag somnar till tonerna av din röst

i det att jag glider bort i drömlandskapet,

 sveper in mig i min barndoms trygghet

och värmen av din tankes närvaro

 

tillit och tro är det som för mig vidare

genom skär av misströstan och melankolí

till en  kärlek som äppelblom om våren,

 solens värme mot klipporna eller

en ljum, stjärnklar natt om sommaren

 

i en evighet har jag väntat

och levt med en oändlig saknad 

inom mig, att du inte skulle finnas

bara som en fantasi

en bot, mot själens  ensamhet

men så fann vi varann ändå, till slut

kände igen din själs vackra toner

som leder mig mot ljuset

till samhörighet

i enhet och växande

 

nej ingen är som du,

ingen annan förmår att väcka de sprödaste,

innerligaste känslorna till liv i mitt inre,

som ger ett förklarande sken till

att jag blivit den jag är

och skänker identitet

 

ingen är som du

du är värdig all väntan,

all längtan

in i evigheten

 

 




Fri vers (Fri form) av Gisela Nordell
Läst 251 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2015-11-30 22:50



Bookmark and Share


  ULJO
Fint, mjukt och vackert rider dina ord på kärlekens våg
2015-11-30
  > Nästa text
< Föregående

Gisela Nordell
Gisela Nordell