Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Lite funderingar som på förekommen anledning kändes väsentliga att sätta ord på ...


Förtroende är ingen lagervara ...

... som vare sig kan
ersättas, bytas ut
eller kompletteras
med någon garanti ...

Förtroende
är beroende av
omsorg, omtanke
och aktivt underhåll ...

- Inte något 
att ständigt bekräfta
genom att påvisa
bara när man tror
att någon annan har koll ...

Vill du lära känna
och veta närmare
vad det här
med förtroende är
och verkligen innebär ...

... ställ dig då frågan
vad som gör
att du kan känna förtroende
och behålla den känslan
för någon 
du vill kunna lita till ...

... och låt svaret bli
en vägledning för dig själv
med avseende på
hur du ska kunna leva upp till
det förtroende någon annan
visar för dig i ditt liv ...





Övriga genrer (Pastisch/Hommage) av Peter Stjerngrim VIP
Läst 158 gånger och applåderad av 13 personer
Publicerad 2015-12-01 17:45



Bookmark and Share


  Ingrid Trolle
En mycket bra beskrivning
av vad förtroende är och
alltid ska vara. Att lita på
Någon.

2015-12-01

  DominiQueen
Den frågan "måste" jag få svar på godtrogna, naiva jag... Jag tror på människor när alla andra påpekar det falska... Jag håller upp deras goda sidor, förstår som en terapeut deras sår... och jag vet ej längre hur jag ska lita på mitt egna omdöme...
Men jag fortsätter ändå, de som bedrar, ljuger och är störda måtte väl ändå vara undantag? Eller så attraherar jag dem för det är något trasigt i mig som jag ska se över... Det är mitt ansvar..
2015-12-01
  > Nästa text
< Föregående

Peter Stjerngrim
Peter Stjerngrim VIP