Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Jul i år igen

Mer tomte och var är snön som skall falla ner över oss
” Raindrops Keep Fallin' on My Head”
Burt Bacharach var är du?

Julgröt som klibbar, revben som inte finns
köttbullar, prinskorv, fisk som lutar, IKEAS julbord sätter
man själv ihop.

Julklappar överallt med glittriga papper
mer glitter på husen, lampor som lyser
tomtens släde finns den eller fick den körförbud

Staffan var en stalledräng, vaktade tomten
medan någon glänser över sjö och strand
är det Zlatan?

Det ska va 15 grader kallt, rimfrost på rutan
Jul, Jul strålande Jul
finns det några snälla barn.




Fri vers av Lars E Jönsson
Läst 186 gånger
Publicerad 2015-12-02 16:38



Bookmark and Share


  Kim VIP
Och nästa år kanske julbordet sätter ihop sig självmant…
2015-12-02
  > Nästa text
< Föregående

Lars E Jönsson
Lars E Jönsson