Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Att det finns många olika sätt att hantera information utifrån vilket intresse betraktaren har av densamma i relation till aktuell situation underlåter jag att dra in i detta flöde om än det indirekt hör till ...


Att skilja mellan nutid och historik ...

... kan vara
mindre lätt 
på fler än blott några få sätt ...

Vår nyfikenhet
får oss vilja veta mer
om det vi 
betraktar här och nu
beroende på
vad det är vi möter
och faktiskt tittar på ...

Det som ger problem
när vi får till oss historik
som stökar till det 
i den bild vi har idag som är publik
är svårigheten med att vilja skilja
på det som varit och det som nu är ...

Nutidsbilden 
förskönas, sargas, raseras eller raderas
utifrån en historik
vars innehåll
i grunden för det
vi här och nu ser
egentligen inte spelar någon roll
annat än som förtydligande 
och förklaring till en del
av det vi kan känna men ej förmår att se
i den bild vi betraktar så som den sig ter ...

Att betrakta, värdera och bedöma
det vi upplever, ser och känner här och nu
utan hänsyn till eller intresse för
den historia som sammantaget
ligger till grund för och som format
det till vad det är nu och här idag ...

... är lika vansinnigt 
som att låta det som varit
en del av historien, men ej längre är,
bestämma vår uppfattning 
om det vi nu möter och betraktar 
utan hänsyn till hur det
faktiskt format,
utvecklat och bidragit till det 
vi faktiskt ser och upplever nu och här ...




Övriga genrer (Pastisch/Hommage) av Peter Stjerngrim VIP
Läst 203 gånger och applåderad av 14 personer
Publicerad 2015-12-05 20:37



Bookmark and Share


  Hanna Mari Wallin
kloka meningar

Bra ordat vännen.
2015-12-05
  > Nästa text
< Föregående

Peter Stjerngrim
Peter Stjerngrim VIP