Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Vinterfluga

jag vaknar i värmen
elementsbrus genom hörselgången
december
tryckt mot rutan
sipprar in genom vädringsluckan

jag möter ögonen i spegeln
en titt
rakt in
man ser rakt in
och jag orkar inte riktigt med
vad jag ser

jag studerar ådrorna på handryggen
följer de mörka stigarna
längs underarmarna
över
lysrörsblekt
håglöst land

jag häver min vikt
släpar mitt ok
barfotaklibbar över golvet
som vandrande död

jag när en liten hudnära dröm
om att rymma härifrån
om att ömsa mitt skinn
krypa ut genom porerna
bara släppa sjoket
låta den våta filten falla

och lämna vinterflugan
mellan fönsterglasen




Fri vers av marsvatten
Läst 187 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2015-12-07 11:19



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

marsvatten
marsvatten