Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

lögn är vårt namn

Muren stod i vår bakgård,
vi kände dess skuld och dess skam,
den klöv itu bröder och älskande hjärtan
i hatets och rädslans namn.

Taggtråd, svält, stöld och död,
människoförakt och synd,
världen - hon grät för jorden var röd..
men vi lovade, ALDRIG IGEN!

Murar byggs åter på gården,
i åsyn på utsträckta händer.
Rädslan gror och hjärtan blir hårda,
det stängs både dörrar och länder.

Vart tog all barmhärtighet vägen?
Hur kallt kan man se på en syster i nöd?
Världen - hon gråter, för lögn är vårt namn,
för marken och haven blir röda.




Bunden vers av Stephie
Läst 331 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2015-12-10 12:20



Bookmark and Share


  S.A.I. Steve Lando VIP
mycket bra samt kraftfullt skrivet
2015-12-20

  Larz Gustafsson VIP
Och om jag befann mig i regeringsställning i Sverige i dag skulle jag säga:
"Walk a mile in my shoes!"
2015-12-13

  Larz Gustafsson VIP
Solidariteten gäller aldrig det egna folket.
Filantropin och den politiska korrektheten tänker extremt kortsiktigt.
Några konsekvenser behöver man aldrig ta. Man tar inte ansvar för sina uttalanden.
Var ska alla bo? Vad ska alla sysselsätta sig med? Hur mycket kostar kalaset?
Själv är jag 100% för stängda gränser.
2015-12-13

  Jaseph
Ja, verkligen en bra text just nu! Måtte vi behålla våra hjärtan öppna och kärleksfulla trots att våra politiker stänger gränserna!
2015-12-13

  Skogsmullen
Helt sjukt bra skrivet! Och du har verkligen fångat det kaos som råder i världen nu som aldrig borde ha fått hända igen.
2015-12-10
  > Nästa text
< Föregående

Stephie
Stephie