Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

BÄNKEN

 

I väntan på vår, helt allena hon står. 

Den snötäckta bänken har längtan. 

Om marken fick fråga var bänken en gåva,

och helst till för gäster med trängtan.

 

Som svar på en dröm väcktes vintern ur sömn.

På bänken två sitter och fnittrar.

Så plötsligt det hände, sa vinden som vände,

de bytte till kyssar som glittrar!

 

Och björkarna ler när de ser det som sker,

ifrån roten de rodnar med sav.

För kärlek i livet, ska ej tas för givet..

Snart kommer det glada små blad!

 

Blåsippor i ring dansar saligt omkring

och de virvlar upp löven på gården.

Från allra högst opp ifrån trädkronans topp, 

hör man fåglarnas sånger om våren.




Bunden vers av Stephie
Läst 492 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2018-01-24 09:32



Bookmark and Share


  mare VIP
Så fint skrivet
måste spara!
2018-01-28

  Feminaz
Åh så fin och sprittande hoppfull om våren!
2018-01-24
  > Nästa text
< Föregående

Stephie
Stephie