Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

PIONER PÅ BAL

 

Pärlor klär pionens dräkt
de bubblar upp och utåt sett
blir vattnets bubbligheten fräckt
när blad och allt är täckt.

Vinden blåser envist till
och skakar om kristallpastill
i obestämda vågors vill
blir inget längre still.

Hur kan vattnet vila kvar
trots vindens obeveklig kraft?
Pionen svävar med sitt svar
på bal med blad och skaft.

Blomman blundar i sin vals
i glittrig krona knoppen krönt,
med diamanter kring sin hals
hon majestätiskt dansar grönt.




Bunden vers av Stephie
Läst 529 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2017-06-12 10:33



Bookmark and Share


  Feminaz
Vackert skriven poetisk dans kring pionens elegans!
2017-06-12
  > Nästa text
< Föregående

Stephie
Stephie