Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Jag är visserligen övertygad om själens fortlevnad bortom kroppens livslängd ... Men! Jag är jämväl övertygad om att det finns ett liv också före döden ...


In Real Life ...

... eller 
IRL
som vi det verkliga livet
så som det oss äro givet
till vardags benämner ...

I all
sin självklarhet
en ständigt pågående process
med outgrundliga motgångar
vilka på mer eller mindre
förklarliga sätt
förr eller senare leder till
antingen fullständig katastrof
men jämväl allt som oftast
till att det under vägen
utvecklas till någonting som blir rätt ...

... eller 

till att det blir
på något helt annat sätt ...

Nej, IRL
har inte någonsin varit,
är eller kommer att bli
ett välplanerat drama
vilket kan sättas upp
under någon form av regi ...

IRL är någonting
som ständigt pågår
här och nu ...

En ständig process
som bygger på improvisation
utifrån var och ens egen förmåga ...

Det har ingen egentlig
tid för förberedelse
inför vad som komma skall
Generalrepetition
finns inget utrymme för
eftersom IRL
i varje stund
per definition
är någonting som pågår
varje sekund ...

IRL
kräver vår
absoluta närvaro
och ständiga uppmärksamhet ...

... men så ock
vår medvetenhet
om att det är bara är vi själva
var och en som person och individ
vilka tillsammans i samverkan
utifrån varje situation
i olika grad
äger makten och förmågan
att påverka den verklighet
vi lever i 
här och nu idag ...

... och att det 
i sin tur är såväl
direkt som indirekt
avgörande för 
vilka möjligheter
och förutsättningar
vi kan förvänta oss
av den morgondag
vi strävar mot och längtar till
vilken ännu inte är ...

... men som obevekligen
liksom alla föregående dagar
som inte längre är
jämväl kommer att bli ...

Oavsett ...

... om den får upplevas
av någon av de
alla och envar

vilka inkluderas i det vi
som finns kvar
just nu idag
eller ej ...




Övriga genrer (Pastisch/Hommage) av Peter Stjerngrim VIP
Läst 163 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2015-12-10 18:38



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Peter Stjerngrim
Peter Stjerngrim VIP