Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Utgångspunkt Strängnäs


Full i Bellman

Ulla, min Ulla
säg får jag dej önska
Mälaren frusen och skrapad bar.
Nu må du fjärma dig
från sommartid och grönska
när du på stålklädd fot
mot Visholmen far.
Där får du rasta dej
och gärna unna dej en macka
fröjda dej åt luftad lunga,
kinden röd.
Och vintrigt väder tacka,
någon lustig visa sjunga,
rösten spröd.

Ä’ke de’ gudomligt
isens blanka fält
gudomligt att beskåda.
Mälar’ns fagra stränder,
utan sommar’ns tält
av snöfall höljt.
Strax de långa skären
dej mot staden för,
någonstans på fjärden
du en ”åtta” gör,
ä’ke de’ gudomligt
dessa ”halva rör”,
gudomliga, gudomliga.




Övriga genrer (Visa/Sångtext) av Nils-Ivar Lindström
Läst 211 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2015-12-10 20:42



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Nils-Ivar Lindström